Tribune 6/2010 :: Linksvoor :: Paula van Dijnen

Tribune, juni 2010

Linksvoor

‘Zonder cynisme de tweedeling tegengaan’

Paula van Dijnen (28) uit Amsterdam is net verhuisd, maar heeft als kersverse voorzitter van de grootste SP-afdeling nog niet veel tijd gehad om van haar balkon te genieten. Ook haar deeltijdstudie Nederlands gaat binnenkort even in de ijskast, zodat ze meer tijd heeft voor haar werk en de afdeling.

Tekst: Jola van Dijk Foto: Karen Veldkamp

Hoe lang ben je al lid van de SP?

“Sinds 2005. Ik kan heel boos worden over de grote verschillen in ons land. Ik wilde mijn eigen cynisme tegengaan en iets doen tegen de tweedeling.”

Wat zou je willen bereiken?

“Gemengde scholen en buurten, en er moet genoeg ruimte zijn voor jongeren. Ze moeten ergens kunnen hangen waar ze niet meteen overlast veroorzaken.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben beleidsmedewerker van de scholierenorganisatie LAKS. Momenteel staat de telefoon weer roodgloeiend en puilt de mailbox uit door de jaarlijkse eindexamenklachtenlijn. Vorig jaar kregen we 88 duizend klachten binnen.”

En dan ook nog de verkiezingscampagne?

“Ja, niet zo handig en vooral erg druk. Maar het is wel erg leuk om te doen”

Heb je nog tijd voor hobby’s?

“Niet veel, maar in de winter schaats ik en nu probeer ik weer te gaan hardlopen. En ik zing poprocknummers uit de jaren negentig, met mijn coverbandje Red Hot Radio.”

Wat haalt de kapitalist in je naar boven?

“Mijn nieuwe huis, dat ik zelf gekocht heb. Voor het eerst in mijn leven heb ik een balkon! Nu ik het huis eenmaal heb, wil ik dat het er leuk uitziet. Dus heb ik bijvoorbeeld een nieuwe keuken gekocht. Een rode, dus een echte SP-keuken.”