Tribune 6/2010 :: Het kleinbedrijf kan op de SP rekenen

Tribune, juni 2010

Nieuws

Ondernemers enthousiast over SP-plan

Het kleinbedrijf kan op de SP rekenen

Tekst: Diederik Olders

Met het SP-plan ‘Hart voor de zaak’ laat Kamerlid Sharon Gesthuizen zien dat het kleinbedrijf goed zit bij de SP. Vice-voorzitter van MKB-Nederland Michael van Straalen verwoordde het tijdens de presentatie zo: “Dit plan zou in geen enkel verkiezingsprogramma misstaan.”

Met het SP-plan ‘Hart voor de zaak’ laat Kamerlid Sharon Gesthuizen zien dat het kleinbedrijf goed zit bij de SP. Vice-voorzitter van MKB-Nederland Michael van Straalen verwoordde het tijdens de presentatie zo: “Dit plan zou in geen enkel verkiezingsprogramma misstaan.” Het kleinbedrijf is veruit de grootste werkgever: 95 procent van het Nederlandse bedrijfsleven bestaat uit kleine ondernemingen. Vooral in crisistijd blijkt hoe kwetsbaar hun positie is. Uit recent onderzoek onder 1.185 zelfstandigen blijkt dat eenderde in de eerste drie maanden van 2010 niet voldoende verdiende om rond te komen. De SP steunt de kleine ondernemer. ‘Hart voor de zaak’ bevat tientallen voorstellen om ruimte en steun te geven aan honderdduizenden kleine zelfstandigen.

Gesthuizen: “De SP maakt zich bijvoorbeeld hard voor een goede en betaalbare mogelijkheid voor zelfstandigen om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Nu loopt 50 procent onverzekerd rond, omdat het veel te duur is.” Ook pleit de SP voor mkb-vriendelijke aanbestedingsregels en voor betere huurbescherming voor ondernemers. Verder staan in ‘Hart voor de Zaak’ voorstellen om regeldruk, criminaliteit en kredietproblemen aan te pakken.

Gesthuizen, ooit zelf kleine zelfstandige, heeft met veel ondernemers gesproken. Zij ervaart veel steun voor de voorstellen uit het plan. Tijdens de presentatie zei Michel van Straalen, vice-voorzitter van MKB-Nederland: “Dit plan zou in geen enkel verkiezingsprogramma misstaan.” Gesthuizen: “De SP is een partij voor en met ondernemers. Ook bij de verkiezingen van 9 juni zal onze inzet zijn: het kleinbedrijf kan op de SP rekenen!”

Meer over SP en Economie