Tribune 07/2009 :: Linksvoor :: Folkert Zeilemaker

Tribune, juli/augustus 2009

Linksvoor

“Na het kampioenschap heb ik drie weken feest gevierd”

Tekst: Jola van Dijk Foto: Suzanne van de Kerk

De 22-jarige Folkert Zeilemaker is sinds 2002 actief lid van de Alkmaarse SP-afdeling. Hij is geïnteresseerd in landelijke en internationale onderwerpen, maar uiteindelijk ligt zijn hart toch vooral bij het lokale actievoeren. En bij AZ natuurlijk.

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Werken via een uitzendbureau, ik vul zeecontainers. Daarnaast ben ik actief voor de afdeling en zit ik in de gemeenteraad.”

Waarom werd je lid?

“Ik ging in Alkmaar demonstreren tegen de oorlog in Irak en kwam een groep SP’ers tegen. Daar ben ik mee opgetrokken en sindsdien ben ik actief lid.”

Heb je nog politieke ambities?

“Geen parlementaire ambities. Ik denk dat het heel belangrijk is voor jonge SP’ers om actief te zijn in de afdeling en ROOD. Ik wil ooit nog wel afdelingsvoorzitter worden, maar dat is aan de leden.”

Wat brengt de kapitalist in je boven?

“Laatst heb ik een shirtje van AZ gekocht waar enorm groot DSB op staat. Daar schaam ik me wel voor, maar ja, zonder DSB geen AZ.”

Voetbal is je hobby?

“Ik speel zelf niet, kwam er op tijd achter dat ik geen talent had. Ik heb wel talent om ernaar te kijken, ben zelfs steward in het stadion van AZ. Na het kampioenschap heb ik drie weken feest gevierd.”

Wat is je favoriete plek op de wereld?

“Alkmaar! Het uitzicht bij mijn moeder achthoog is geweldig. Ik kan prachtige vakanties over de hele wereld hebben, maar als ik weer in Alkmaar ben, ben ik thuis.”

Inhoud