Tribune 05/2009 :: Linksvoor :: Pol van Rijn

Tribune, mei 2009

Linksvoor

“Ik wist dat het beter en linkser kon”

Tekst: Jola van Dijk Foto: Karen Veldkamp

Pol van Rijn uit Groningen is met zijn 14 jaar nog te jong om lid te worden van de SP. Toen hij zich aanmeldde, moest hij zelfs nog een jaar wachten voordat hij lid kon worden van ROOD, jong in de SP. Hij heeft politieke ambities, maar timmert ook aan de weg als acteur.

Waarom werd je lid van ROOD?

“We zijn met groep 8 een keer naar Den Haag geweest. De PvdA-rondleiding was toen zo slecht dat ik wist dat het beter en linkser kon.”

Wat is jouw ROOD-moment?

“Onze acties tegen de 1040-urennorm voor middelbare scholieren. We hadden in Groningen bedacht dat we met een camera scholieren konden interviewen: gewoon vragen wat zij ervan vonden. Dat vind ik wel het mooiste en meest effectieve wat ik tot nu toe gedaan heb.”

Heb je politieke ambities?

“Ik weet nog niet wat ik na de middelbare school wil gaan doen, maar iets binnen de partij lijkt me geweldig. Als ik ooit de kans zou krijgen om de Tweede Kamer in te gaan, dan zou ik dat zeker doen.”

Wat is je favoriete plek op de wereld?

“Ik ben er nog nooit geweest, maar China fascineert me wel.”

Heb je hobby’s?

“Ik doe veel aan toneel. Ik volg lessen en speel in series en reclames, soms verdien ik er ook wat mee.”

In wat voor serie speel je nu?

“Een serie over kinderen die de wereld van de architectuur willen ontdekken. We volgen alle stappen van bouwvakker tot architect. Misschien komt die serie ook op de landelijke televisie!”

Inhoud