Tribune 05/2007 :: Linksvoor - Judith Honig

Tribune, mei 2007

Linksvoor


Judith Honig (25) uit Hilversum heeft twee grote ambities. De eerste is SP-afdelingsvoorzitter in haar woonplaats worden. De tweede: aan de slag gaan als advocaat of rechter. Ze studeert strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam, maar grote rechtszaken zoals die tegen Holleeder gaan haar minder aan het hart dan die van een verslaafde die een broodje heeft gestolen.


Foto Karen Veldkamp

Hoe lang ben je al lid van de SP?

“Sinds 2002.”

Heb je hobby’s?

“Klassieke muziek. Ik luister graag naar Mozart en Bach, maar ook van Stravinsky ben ik een liefhebber. Daarnaast heb ik jarenlang klassiek zangles gehad.”

En wat is je favoriete plek op de wereld?

“Heb ik niet echt.”

Hilversum misschien?

“Het hangt af van de mensen met wie je op die bewuste plek bent. En dan vind ik Hilversum inderdaad wel oké.”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“Een concertabonnement. Dat kost honderden euro’s en die heb ik niet, omdat ik studeer. Maar echt ongelukkig word ik daar niet van, want ik ben blij dat ik kán studeren. Dat abonnement komt wel als ik straks een baan heb.”

Wat is je drijfveer om rechten te studeren?

“Ik ben vooral geïnteresseerd in mensen aan de onderkant van de samenleving die met justitie in aanraking komen. Ik ben begaan met het lot van degenen die vaak weinig keus hebben.”

Waarom?

“Omdat ik me realiseer dat ik met wat minder geluk in mijn eigen leven die junk had kunnen zijn, die de cel in gaat wegens diefstal en wiens uitkering wordt stopgezet.”

Inhoud