Tribune 5/2008 :: Linksvoor - Jochien Timmer : Metal-fans zijn lieverds

Tribune, mei 2008

Linksvoor

“Metal-fans zijn lieverds”

Jochien Timmer (25) uit Veenendaal werkt in een dagopvang voor dak- en thuislozen in Utrecht. Een druk leven en het werk in de grote stad doen haar verlangen naar rustige plekken. Al vindt ze haar woonplaats voor jongeren weer iets té rustig.

Hoe lang ben je al lid van de SP?

“Sinds 2001. Toen ik tijdens mijn eerste stage in de dagopvang voor daklozen op heftige misstanden stuitte en tegelijkertijd zag dat échte oplossingen uitbleven, werd ik lid.”

Heb je hobby’s?

“Metal muziek, hardlopen, yoga. En ik bestudeer graag de geschiedenis van de Vikingen.”

Wat is je favoriete plek op deze wereld?

“Ach, er zijn zoveel mooie plaatsen. Wel hebben de rustige plekken mijn voorkeur; niet de steden. Ik ben net terug uit de Schotse Hooglanden. Kijk, dát vind ik nou mooi!”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“De Metal Market. Dat is een soort beurs waar van alles op het gebied van metal muziek te koop is. Maar meestal lukt het me wel om me een beetje in te houden.”

Metal, Vikingen, de Schotse Hooglanden: stoere liefhebberijen heb je…

“Het verbaast me dat blijkbaar iedereen denkt dat de Vikingen woeste barbaren waren, terwijl ze zich intensief bezighielden met poëzie en rechtspraak. Hetzelfde geldt voor metal-fans. Dat zijn in de regel heel gemoedelijke mensen, een soort hippies bijna. Lieverds zijn het.”

Heb je nog politieke ambities?

“Ja. Ik zou graag willen dat er eens wat meer actie komt in Veenendaal. Het is een slaapstad; voor jongeren is er zo goed als niks te doen. Ze kunnen hun ei niet kwijt hier en dat zorgt voor onrust. Actie is dus nodig om dat te veranderen.”

Inhoud