publicatie

Tribune 10/2009 :: Linksvoor :: Eefje Peters

Tribune, november 2009

Linksvoor

‘Samen een mooi resultaat neerzetten bij Zevenheuvelenloop’

Tekst: Rob Janssen Foto: Karen Veldkamp

Eefje Peters (29) uit Nijmegen heeft een goede conditie. Ze is volop bezig met de voorbereidingen voor de Zevenheuvelenloop. Dit jaar doet daar voor het eerst een SP-team aan mee: vijftien kilometer hardlopen in het glooiende gebied ten zuidoosten van de Waalstad, op 15 november.

Hoe lang ben je al SP-lid?

“Oh, ik denk al een jaar of tien. Vroeger woonde ik in Oss en ik kende de partij goed. Toen ik in Nijmegen ging studeren kwam ik toevallig naast het toenmalige SP-pand aan de Dominicanenstraat te wonen. Toen ben ik lid geworden en werd ik actief in de afdeling.”

Heb je hobby’s?

“Al sinds groep 8 doe ik aan hardlopen. Mijn andere liefhebberij is taekwondo.”

Hopelijk schoppen ze je niet bont en blauw voor die 15e november.

“Nou nee: bij taekwondo draag je de nodige bescherming op je lichaam, inclusief helm. Maar goed ook, want ik wil een goede tijd gaan neerzetten tijdens de Zevenheuvelenloop.”

En wat is goed?

“Ik wil het parcours in 1 uur en tien minuten afleggen. Het lijkt me leuk als we als SP-team samen een mooi resultaat neerzetten.”

Wat brengt de kapitalist in je naar boven?

“Bij de Action kun je heel goedkoop inkopen doen. Van alles: kleding, wasmiddelen, koekjes, zeep, noem maar op. Soms wel even schrikken, als ik uiteindelijk dan toch weer een hoop geld heb uitgegeven.”

Heb je nog politieke ambities?

“Niet echt. Ik heb het erg druk met mijn baan als jongerenwerker. Maar een handje helpen in de afdeling, zoals folderen, daar maak ik altijd wel tijd voor vrij.”