publicatie

Tribune 1/2010 :: Linksvoor :: Anne-Marie Mineur

Tribune, januari 2010

Linksvoor

“De wetenschap voelde echt als een ivoren toren”

Tekst: Jola van Dijk Foto: Karen Veldkamp

De 42-jarige Anne-Marie Mineur uit De Bilt begon haar carrière in de wetenschap.

Als taaltechnologe maakte ze informatie toegankelijk via de computer. Inmiddels is Anne-Marie overgestapt naar de politiek en werkt ze voor de SP-fractie in de Utrechtse Provinciale Staten.

Waarom stapte je over naar de politiek?

“De wetenschap voelde echt als een ivoren toren, ik miste het contact met de mensen waar het om gaat. Nu probeer ik hun spreekbuis te zijn als gemeenteraadslid en afdelingsvoorzitter.”

Wat zijn je ambities in de politiek?

“Voorlopig richt ik me op de gemeenteraadsverkiezingen. Dan moeten we het opgebouwde vertrouwen omzetten in stemmen.” Hoe lang ben je al SP-lid? “Sinds april 2003.”

Wat was jouw SP-moment?

“Toen in Bilthoven de sloop van een atoombunker met explosieven levensgevaarlijk uit de hand was gelopen, heb ik echt het verhaal van de geschrokken bewoners onder de aandacht gebracht. De hele raad was boos op me omdat ik de wethouder ter verantwoording riep, maar de publieke tribune stond achter me.”

Wat haalt de kapitalist in je naar boven?

“Ik zit altijd en overal met mijn laptop te werken. Als die stuk is, wil ik meteen een nieuwe en dan heb ik daar ook best wat geld voor over.”

Wat is je favoriete plek op de wereld?

“De woongroep waar ik nu woon, een oude villa uit zestien-zoveel met een groot landgoed eromheen. Door de woningnood in De Bilt ben ik puur toevallig op deze prachtige plek terecht gekomen.”