nieuws

Red de zorg! • Teken het manifest

Honderden mensen kwamen vandaag in actie voor de zorg. De actie Red de Zorg was georganiseerd door de SP, met steun van verschillende vakbonden, maatschappelijke organisaties en actiegroepen. Tijdens de actie deed deze brede coalitie een oproep aan het kabinet om de voorgenomen bezuinigingen op de zorg van tafel te halen, te investeren in een eerlijke beloning voor zorgverleners en de markt en bureaucratie in de zorg aan te pakken.

‘Met deze actie hebben we een krachtig signaal afgegeven aan het kabinet en de Tweede Kamer. De plannen van dit kabinet lossen de problemen in de zorg niet op, maar zullen wel zorgen voor een verdere kaalslag in de zorg. Goede zorg moet voor iedereen beschikbaar blijven, niet alleen voor de mensen die het kunnen betalen,’ zegt SP-Kamerlid Sarah Dobbe die de actie leidde.

Tijdens de actie kwamen zorgverleners uit de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuiszorg en straatartsen aan het woord. ‘De verhalen van zorgmedewerkers zijn glashelder en zij willen dat de politiek naar hen luistert. Maar coalitiepartijen komen of hun beloften niet na of ze houden zich doof. Dat is onverantwoordelijk en dat moet anders,’ aldus Dobbe.

De organisaties lanceerden een gezamenlijk manifest. Het manifest is hier te lezen en te ondertekenen!

Zorgprotest

Betrokken SP'ers