nieuws

Mexx weigert gesprek over het Bangladesh Veiligheidsakkoord

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is maandag samen met Joel Voordewind (ChristenUnie) en de Fashion Rebels op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van kledingmerk Mexx om hen te verzoeken het Bangladesh Veiligheidsakkoord te ondertekenen. Helaas wilde het bedrijf de Kamerleden inhoudelijk niet te woord te staan en dreigde zelfs de politie te bellen. Ook weigerde Mexx een andere afspraak te maken om het veiligheidsakkoord te bespreken.

Mexx

Mexx weigert nog altijd om het Veiligheidsakkoord te ondertekenen. Met de ondertekening van het akkoord belooft het bedrijf al haar Bengaalse fabrieken te laten controleren en er (financieel) voor te zorgen dat onveilige situaties direct worden aangepast.

Gesthuizen: ‘Ik vind de reactie van Mexx echt onbegrijpelijk. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat zo’n groot en bekend kledingmerk, met een fatsoenlijke uitstraling, niet haar verantwoordelijkheid neemt om de arbeidsomstandigheden van de mensen die hun kleding maken te verbeteren. Er zijn inmiddels veel bedrijven die hun handtekening onder het akkoord geplaatst hebben. Ik hoop dat Mexx hier een voorbeeld aan neemt. Zo niet, dan zullen wij acties blijven organiseren en mensen blijven wijzen op de verkeerde handelswijze van Mexx.'