Oppositieleider Griekenland aanwezig op debat SP over Democratie, economie en samenleving

Aanstaande zaterdag 18 januari organiseert de SP het debat Democratie, economie en samenleving. Tijdens dit debat zal een viertal sprekers uit politiek en samenleving hun licht laten schijnen op nieuwe manieren waarop burgers meer grip kunnen krijgen op hun eigen woon-, werk- en leefomstandigheden. Eén van de sprekers is de Griekse oppositieleider Alexis Tsipras van de oppositiepartij Syriza.

Tijdens dit debat, dat een vervolg is op een uitvoerige discussie binnen de partij over dit onderwerp, spreken naast Tsipras: oud-minister Pieter Winsemius, econoom Arjo Klamer en Jos de Blok, gangmaker achter Buurtzorg Nederland. SP-leider Emile Roemer zorgt voor de afsluiting van het debat. Het debat vindt plaats in partijbureau De Moed aan de Snouckaertlaan 70 in Amersfoort. Het debat begint om 12.30 uur.

Tsipras is in Nederland in verband met een door de SP georganiseerde bijeenkomst met diverse Europese linkse partijen. Naast Alexis Tsipras zullen onder meer de partijleiders van de Duitse partij Die Linke, de Deense Socialistische Volkspartij, de Noorse Socialistische Partij, de Rood-Groene Alliantie uit IJsland, de Socialistische Partij uit Finland en AKEL uit Cyprus aanwezig zijn. De bijeenkomst is mede georganiseerd met het oog op de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement.

Alexis Tsipras (1974) is sinds 2009 lid van het Griekse parlement. Tijdens de laatste Griekse verkiezingen behaalde zijn partij Syriza, waarvan hij sinds 2008 partijleider is, meer dan 22 procent van de stemmen. Daarmee is Syriza de grootste oppositiefractie in het Griekse Parlement.

Voor de bijeenkomst in De Moed is aanmelding vereist. Kijk hier voor meer informatie.