nieuws

Leijten op bezoek bij Glazen Huis Amsta

SP-Kamerlid Renske Leijten heeft woensdagavond haar steun betuigd aan het personeel van het Amsterdamse verpleeghuis Amsta. Het personeel heeft daar een glazen huis neergezet als protest tegen de werkdruk van het personeel. De zorgwerkers van Amsta voeren al maanden actie. Zij willen dat het geld dat Amsta heeft gekregen voor extra personeel daar ook daadwerkelijk voor wordt gebruikt.

Een medewerker van Amsta zal drie dagen in bed verblijven en zich laten verzorgen door bezoekers. De actievoerders organiseren vanuit het glazen huis verschillende acties, waaronder werkonderbrekingen. Renske Leijten schoof woensdagavond aan op een hapje mee te eten met de actievoerders en het personeel een hart onder de riem te steken.

Het management van Amsta beweert dat het extra geld dat zij hebben gekregen vanwege bezuinigingen niet voor extra personeel kan worden ingezet. Leijten vindt dit onzin: 'De politiek heeft besloten dat er extra geld komt voor extra handen aan het bed, dan moet dat er ook aan besteed worden. Ook de staatssecretaris heeft gezegd dat geld dat niet voor extra personeel wordt ingezet kan worden teruggevorderd. Amsta loopt hiermee dus een levensgroot risico. Het zorgkantoor van Achmea heeft dit beleid van Amsta goedgekeurd. Wat mij betreft wordt Achmea hiervoor op de vingers getikt.'

Zie hier de foto's:

Betrokken SP'ers