nieuws

Roemer: Rutte verbreekt recordwerkloosheid

De werkloosheid is in februari met 21.000 gestegen. 7,7 procent van de beroepsbevolking zit zonder werk. Dat meldt het CBS donderdagochtend. SP-leider Emile Roemer ziet hierin het bewijs dat de 'banenmotor' van Rutte definitief gefaald heeft.

'Deze stijging is dramatisch. Het dertig jaar oude record werkloosheid is door Rutte verbroken. Wie moet er nu nog overtuigd worden dat bezuinigen een averechts effect heeft?' Roemer riep al herhaaldelijk op dat er een investeringsplan moet komen. 'Er zitten nu 613.000 mensen thuis. Die moeten aan het werk geholpen worden door te investeren in onze economie, en in het bijzonder in de bouwsector.'

Roemer maakt zich dan ook zorgen over een aantal kabinetsmaatregelen die het tegendeel gaan bewerkstelligen. 'Het is absurd om nu de AOW-leeftijd te verhogen. Ouderen die dat willen, moeten plaats kunnen maken voor jongeren.' Ook het aantal jongeren dat geen werk heeft, is volgens het CBS de afgelopen maand toegenomen. De SP lanceerde begin maart al het actieplan Jeugdwerkloosheid.

Betrokken SP'ers