nieuws

Bashir blij met afschaffing rijbewijsherkeuringen ADHD

SP-Kamerlid Farshad Bashir is verheugd dat mensen met ADHD eindelijk geen overbodige rijbewijsherkeuringen meer hoeven te doen. Minister Schultz maakte deze week bekend dat zij het voorstel van de SP overneemt nu ook de gezondheidsraad stelt dat de herkeuringen overbodig zijn. Bashir wil nu dat er ook snel een einde komt aan dit keuringscircus voor andere mensen met een stabiele aandoening, zoals bijvoorbeeld autisme.

‘Vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie van de SP aan om per direct te stoppen met het herkeuren van mensen met ADHD. Helaas wilde de minister deze motie niet direct geheel uitvoeren en wilde zij nog advies van de gezondheidsraad. Dit advies is nu binnen en geheel in lijn met wat wij al een paar jaar zeggen: er is geen noodzaak voor deze herkeuringen. Ik ben dan ook blij dat deze groep mensen nu verlost is van dit onzinnige en prijzige herkeuringscircus’, aldus Bashir.

Bashir wil nu dat ook mensen met andere stabiele aandoeningen op deze zelfde manier behandeld worden en niet onnodig herkeurd worden. Bashir: ‘Ik kan niet uitleggen waarom straks iemand met bijvoorbeeld een stabiele lichte vorm van autisme wel elke drie jaar opnieuw gekeurd moet worden, ook hier moeten we snel vanaf! Mensen met een aandoening waarvan vaststaat dat deze niet erger wordt, moeten niet onnodig worden lastig gevallen.’

Betrokken SP'ers