nieuws

SP organiseert Moed-debat over oorlog in Iran

Op 25 januari organiseert de Tweede Kamerfractie van de SP in samenwerking met het Wetenschappelijk Bureau van de SP in Amersfoort een debat over de vraag: ‘Komt er oorlog in Iran?’ Met deskundigen uit de wetenschap, de politiek en betrokken burgers uit Iran.

Oorlog in Iran?

Er is op dit moment rond Iran veel te doen. Volgens de laatste rapporten van het Internationaal Atoomagentschap blijven er onopgeloste vragen over de mogelijke militarisering van het Iraanse nucleaire programma. Onderhandelingen daarover dreigen te mislukken. De VS hebben voor het afronden van de onderhandelingen een deadline gesteld: 1 maart 2013. Mogelijk vormt het mislukken van deze onderhandelingen een aanleiding voor verdere escalatie van de spanningen. De hoogste tijd dus voor debat over mogelijke ontwikkelingen rond Iran die grote impact kunnen hebben voor de verhoudingen in Midden-Oosten en ver daarbuiten.

Het moed-debat

De volgende deskundigen zullen het debat inleiden: Gilles Plug (directeur Noord-Afrika en Midden-Oosten, Ministerie van Buitenlandse Zaken), Kees van der Pijl (hoogleraar Internationale betrekkingen, Sussex) en Kees Homan (Instituut Clingendael). In het panel zullen plaatsnemen Harry van Bommel (Tweede Kamerlid SP en woordvoerder Buitenlandse Zaken), Nasser Kalantar (hoogleraar Kernfysica, Groningen) en Pejman Salim (bestuurslid Iranian Progressive Youth).

Het debat zal plaatsvinden op 25 januari 2013 van 16 uur tot 18 uur in het hoofdkantoor van de SP in Amersfoort, ‘de Moed’.

Plaats: Snouckaertlaan 70, 3811 MB, Amersfoort Tijd: vrijdag 25 januari 2013, 16-18 uur

Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden bij Rob Molenkamp