nieuws

Gesthuizen: groei cybercrime alarmerend

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen vindt de grote groei van cybercrime-incidenten alarmerend. Uit het bericht van de Fraudehelpdesk, dat woensdag verscheen, blijkt dat het aantal meldingen van cybercrime-incidenten van 2000 meldingen in 2011 is gegroeid naar 9000 meldingen in 2012

Uit onderzoek van de Fraudehelpdesk blijkt dat de extreme groei voornamelijk komt door de toename van misleidende telefoontjes van zogenaamde medewerkers van bekende softwarebedrijven die goedkoop beveiligingssoftware aanbieden. Wie op een dergelijke aanbieding ingaat, heeft de kans dat online zijn of haar rekening wordt geplunderd.

Gesthuizen wil van de minister van Veiligheid en Justitie een brief ontvangen waarbij hij ingaat op zowel de oorzaken als mogelijke oplossingen voor dit groeiende probleem. ‘Ik vind een dergelijke groei echt onacceptabel. Ik hoop dat deze cijfers de ogen van de minister opent en hem aanspoort snel te komen met serieuze plannen om deze sterke groei een halt toe te roepen’, aldus Gesthuizen.