nieuws

Van Dijk voorzitter Meerpartijen Initiatief HIV/Aids en seksuele gezondheid

SP-Kamerlid en woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking Jasper van Dijk is deze week gekozen als nieuwe voorzitter van het Meerpartijen Initiatief HIV/Aids en seksuele gezondheid. Hij volgt hiermee oud SP-Kamerlid Ewout Irrgang op.

Het Meerpartijen Initiatief (MPI) HIV/Aids en seksuele gezondheid is opgericht in februari 2007 op initiatief van oud-Kamerlid Kathleen Ferrier (CDA). Het MPI is een groep Kamerleden van alle partijen die als gezamenlijk doel hebben de strijd tegen aids en het belang van seksuele gezondheid hoog op de politieke agenda te houden. Hierbij ontmoeten zij regelmatig onderzoekers, parlementariƫrs uit andere landen en mensen van maatschappelijke organisaties die zich met dit onderwerp bezighouden. Klaas Dijkhoff van de VVD is gekozen als vice-voorzitter.

Jasper van Dijk voorzitter meerpartijeninitiatief hiv/aids

Jasper van Dijk: 'Dankzij aidsbestrijding worden talloze mensenlevens gered. Dat rechtvaardigt een initiatief dat partijpolitiek ontstijgt. Het doel van het MPI is om bewustzijn en aandacht te genereren voor de strijd tegen hiv en aids en seksuele gezondheid op nationaal en internationaal niveau. Het is een eer om daar een bijdrage aan te leveren.'