nieuws

Schoonmakers universiteit Groningen winnen strijd

SP-Kamerlid Sadet Karabulut feliciteert de schoonmakers van de Rijksuniversiteit Groningen met hun overwinning. De schoonmakers kregen te horen alleen nog te mogen werken op tijden dat niemand in het gebouw is. Daarnaast zou een schoonmaker ten onrechte weggestuurd worden. Maandag voerden de schoonmakers actie op de universiteit, en met succes. De nieuwe werkuren van de schoonmakers worden teruggedraaid en hun collega, die 27 jaar in dienst is, mag blijven.

Karabulut: ‘Ik vind het schandalig dat de universiteit van schoonmakers vraagt onzichtbaar te zijn. Dit zijn middeleeuwse toestanden. Schoonmakers maken deel uit van de universiteit, net zoals studenten, hoogleraren en ander personeel. Ik ben trots dat de schoonmakers van zich hebben laten horen en daarmee deze plannen van tafel hebben gekregen.’

Volgens FNV Bondgenoten heeft de universiteit ook toegezegd de Code Verantwoord Marktgedrag te ondertekenen. SP-Kamerleden Jasper van Dijk en Sadet Karabulut stelden Kamervragen over de behandeling van schoonmakers door de Rijksuniversiteit Groningen.