Bashir feliciteert Voorschoten: Rijnlandroute in geboorde tunnel

SP-Kamerlid Bashir is verheugd dat de Rijnlandroute volledig als een geboorde tunnel onder Voorschoten zal worden aangelegd. 'De SP heeft zich keihard verzet tegen het bovengronds aanleggen van de Rijnlandroute want de weg zou dwars door een mooi natuurgebied gaan en het leefgebied van de omwonenden vernietigen. Van ons mocht niemand de weg horen, ruiken of zien. Dit is geweldig goed nieuws voor de inwoners. Hierdoor wordt in Voorschoten geen huis afgebroken en blijven ook de sportvelden behouden.'

Volgens Bashir is de geboorde tunnel ook te danken aan de inzet van de inwoners en de SP in Zuid-Holland. 'De SP heeft het idee van het burgerinitiatief Rijnlandroute omarmd. Dit burgerinitiatief wilde de Rijnlandroute in een geboorde tunnel. Mede door de inzet van de SP die zitting heeft in de colleges van Leiden en Zuid-Holland is dit goed uitgewerkte plan door de provincie en de gemeenten Voorschoten en Leiden overgenomen omdat het financieel haalbaar en uitvoerbaar is.' Bashir blijft zich wel inzetten om de tunnel te verlengen om zo ook de inwoners van de Leidse wijk Stevenshof te ontzien.

De Rijnlandroute is een verbinding tussen de A4 en A44. Het moet de bebouwde kom van Leiden en Voorschoten ontlasten. Die kampen met ernstige overlast van doorgaand verkeer.

Betrokken SP'ers