De Jong stemt tegen resolutie Europees parlement over PVV-meldpunt

De SP in het Europees zal vandaag tegen de resolutie van het Europees Parlement over het PVV meldpunt stemmen. SP-Europarlementariƫr Dennis de Jong: 'Hoewel ik de site van de PVV wel degelijk afwijs vanwege het discriminatoire karakter ervan, is de resolutie in het geheel eenzijdig. Aan de toestroom van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa zitten wel degelijk haken en ogen, dat ook gebleken is uit het recent onderzoek van de Tweede Kamer'.

De Jong wil dan ook dat er in Europa wordt samengewerkt door de arbeidsinspecties en politie en justitie om de malafide uitzendbureaus aan te pakken. De Jong: 'Deze resolutie biedt geen enkele oplossing om de uitbuiting van werknemers uit Midden en Oost-Europa aan te pakken. Laten we nu alsjeblieft de problemen serieus nemen in plaats van weer over de PVV te spreken. Van deze resolutie wordt uiteindelijk alleen Wilders beter'.

Een andere belangrijke reden om tegen deze resolutie te stemmen, was voor de SP dat het voorstel kritiekloos spreekt over het vrij verkeer van arbeid. 'Terwijl het juist dat vrij verkeer was, dat ervoor gezorgd heeft dat Oost-Europeanen nu in West-Europa uitgebuit worden door malafide uitzendbureaus.'