nieuws

De Jong wil referendum over Europese Economische Regering

SP-Europarlementariër Dennis de Jong wil een referendum in Nederland over de plannen voor een Europese Economische Regering. De Jong: ‘De eurocrisis-plannen van de Europese Commissie en de Europese Regeringsleiders volgen elkaar steeds sneller op, Het is nu of nooit. Ik wil dat de Nederlandse bevolking zich snel kan uitspreken over de voorstellen voor een Economische Regering via een referendum’.

De Jong reageert daarmee op de plannen die de Europese Commissie gisteren lanceerde. De Jong: ‘Er wordt nu niet meer over miljarden maar over biljoenen besloten. We zijn met deze voorstellen hard op weg naar een federaal Europa.’ Met de voorstellen van de Europese Commissie komt de bevoegdheid voor de begroting uiteindelijk niet meer in Den Haag maar in Brussel te liggen. De Jong: ‘Prinsjesdag kan met deze plannen straks beter in Brussel plaatsvinden’.

De Jong deed de oproep vandaag tijdens een debat van NOS Studio Brussel dat morgen op politiek24 wordt uitgezonden. Aan het debat namen ook CDA Europarlementariër Wim van der Camp en PVV Europarlementariër Barry Madlener deel. De PVV gaf aan het plan van de SP te ondersteunen.

Betrokken SP'ers