nieuws

Kamer steunt SP: Aanpak banken en internetgokbedrijven

Banken mogen geen zaken meer doen met illegale aanbieders van kansspelen op het internet. Een voorstel van SP-Kamerlid Nine Kooiman dat dit regelt haalde vandaag een meerderheid. Kooiman: ‘Gokken op internet is niet toegestaan. Dan is het raar om toe te staan dat banken illegale transacties met gokbazen op internet gewoon blijven faciliteren. Je moet natuurlijk de geldkraan dichtdraaien, dat moeten we dus eisen van de banken. Ik ben blij dat een Kamermeerderheid dit met mij eens is.’

Het aanpakken van de banken is al in 2009 beloofd aan de SP. Het ministerie van Justitie bleef echter treuzelen, bijvoorbeeld met het versturen van een zwarte lijst van kansspelaanbieders waarmee geen zaken mochten worden gedaan. Het voorstel van Nine Kooiman dat vandaag is aangenomen dwingt staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie hier nu echt werk van te maken. Kooiman: ‘Iedereen moet zich aan de wet houden, dus zeker ook de banken’.

Het debat over het gokbeleid van vorige week, waarin Kooiman fel uithaalde naar staatssecretaris Teeven, zal worden vervolgd. Wat Kooiman betreft is het toestaan van kansspelen op het internet nog lang geen gelopen koers.