Van Gerven genomineerd voor prijs Natuurmonumenten

SP-Kamerlid Henk van Gerven is door Natuurmonumenten genomineerd voor de prijs van Groenste Politicus van het jaar. Ook Lutz Jacobi van de PvdA en Stientje van Veldhoven van D66 zijn nog in de race voor de prijs die Natuurmonumenten sinds 2008 uitreikt. In dat jaar werd SP-Kamerlid Hugo Polderman verkozen tot Groenste Politicus van het jaar.

Op dinsdag 14 juni wordt bekend wie van de drie kandidaten zich de Groenste Politicus van 2011 mag noemen. Vorig jaar won Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) de prijs. Van Gerven wordt door Natuurmonumenten geroemd omdat hij zich het afgelopen jaar sterk heeft verzet tegen de exorbitante bezuinigingen op de natuur.

Van Gerven: 'Ik voel me vereerd door de nominatie. Ik zet me met hart en ziel in voor onze natuur. Het groen staat al zo onder druk in het dichtbevolkte Nederland, laten we daar gewoon zuinig op zijn. Ik vind het onacceptabel dat dit kabinet met deze bezuinigingen dreigt te vernietigen, wat wij met zijn allen de afgelopen 20 jaar hebben opgebouwd.’

De commissie van Natuurmonumenten, die belast was met de nominatie, roemt in het bijzonder de inzet van Van Gerven voor een stabiele toekomst van Staatsbosbeheer. De SP’er sprong, volgens de commissie, verder in het oog door zijn vasthoudendheid en bevlogenheid in het debat.

Directeur Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten zal op 14 juni op het Plein in Den Haag de prijs uitreiken.

Betrokken SP'ers