nieuws

Steun voor actie 'Shell, hou op in Syrië!'

IKV

SP-er Harry van Bommel steunt de digitale briefkaartenactie van IKV Pax Christi om Shell te bewegen op te houden zaken te doen met Syrië. Van Bommel: 'Op de kaart is te lezen: 'het Syrische regime voert oorlog tegen zijn burgers. Wie vóór de mensenrechten is, kan marteling en moord niet negeren. Wie, zoals Shell, ervan overtuigd is dat een onderneming brede steun in de samenleving moet hebben kan nu geen zaken in Syrië doen.'. Ik roep iedereen op deze briefkaart aan Shell-baas Peter Voser te sturen.'

De laatste weken zijn er in Syrië zeker 1300 doden gevallen bij het onderdrukken van de democratische beweging in dat land. Shell is een grote investeerder in Syrië. Shell is voor 20% eigenaar van de grootste olieproducent in Syrië, Furat Petroleum Company. Dat bedrijf verkoopt zijn olie aan het staatsbedrijf General Petroleum Company. Daarmee kan worden gezegd dat Syrische tanks en pantservoertuigen rijden op Shell-brandstof en gezien de grootschalige inzet van het leger doet Shell deze dagen goed zaken in Syrië. 'Wat Shell doet is allesbehalve maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hier in de Tweede Kamer heb ik samen met Sharon Gesthuizen al eerder vragen gesteld over de praktijken van Shell. Extra maatschappelijke druk zoals deze kaartenactie van IKV Pax Christi is hard nodig. Tekenen dus!

Betrokken SP'ers