nieuws

Roemer: 'Wilders is de weg kwijt'

PVV-voorman Wilders mist elk zicht op de werkelijkheid van de sociale werkvoorziening. Wilders' bewering dat er geen ontslagen plaatsvinden, wordt door feiten gelogenstraft, zegt SP-voorman Emile Roemer. Roemer lanceerde vanmorgen samen met de leiders van PvdA, GroenLinks en ChristenUnie, en met steun van de vakbonden en bekende Nederlanders, het manifest 'Armoede werkt niet'. Daarin wordt door de ondertekenaars bepleit dat de bezuinigingen van de regering in ieder geval niet neerkomen op mensen met een arbeidsbeperking.

Roemer: 'Wilders beweert dat niemand in de sociale werkvoorziening wordt ontslagen. Het tegendeel is nu al waar. Op tal van plaatsen in het land worden nu al de mensen met een tijdelijk contract in de WSW op straat gezet: Eindhoven, Vlagtwedde, Sittard, Zeist, Amsterdam enzovoorts'.

Daarnaast worden werkplaatsen gesloten, vinden bezuinigingen plaats op vervoer en verliezen begeleiders hun baan. Op termijn verdwijnen 30.000 tot 60.000 plaatsen in de sociale werkvoorziening. Wachtlijsten worden langer en velen belanden in de bijstand. 'Als Wilders dat allemaal niet ziet, is hij duidelijk de weg kwijt', aldus Roemer.

De SP is bezig met een uitgebreide enquête onder mensen in de sociale werkvoorziening. Roemer: 'Dat zou Wilders ook eens moeten doen.'