Roemer: 'Stem op 2 maart met je onderwijshart'

Onder de noemer ‘passend onderwijs’ worden vanaf volgend jaar grote bezuinigingen doorgevoerd op het speciaal onderwijs en de begeleiding van leerlingen die extra zorg nodig hebben. De klassen worden groter en meer kinderen met een handicap of stoornis moeten naar ‘gewone’ scholen. Roemer: ‘Elke dag krijg ik verhalen te horen van leraren die het nu al nauwelijks aankunnen. Wij vertrouwen deze mensen onze kinderen toe, maar het kabinet maakt het de leraar onmogelijk dit op een verantwoorde manier te doen. Daarom ben ik zo blij met dit grote protest en ik hoop dat mensen de verkiezingen van 2 maart aangrijpen om te stemmen met hun onderwijshart. Het onderwijs komt niet snel in actie, maar vandaag waren er tienduizend mensen. Deze mensen strijden voor het recht van alle leerlingen, zij die meer zorg nodig hebben en zij die dat niet hoeven, om met goede begeleiding naar school te gaan.

De SP steunt het protest van de onderwijswereld en roept alle betrokkenen op om ook naar het debat in de Tweede Kamer te komen. Dat wordt woensdag 16 februari gehouden, om 10.00 uur.

Tienduizend leraren, leerlingen, ouders en andere betrokkenen protesteerden vandaag tegen de plannen van het kabinet om 300 miljoen te bezuinigen op kinderen die extra zorg nodig hebben op school. Emile Roemer sprak ze toe: 'Als leraar weet ik hoe belangrijk het is dat leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen. Dit kabinet bezuinigt de begeleiding van leerlingen die net wat meer aandacht nodig hebben weg. Dat is funest voor die leerling, maar ook voor de rest van de klas en de leraar die voor de groep staat. ’

Betrokken SP'ers