nieuws

Roemer onthult projectbord voor dubbelspoor in Achterhoek

SP-Leider Emile Roemer onthulde vandaag in Doetinchem het SP-projectbord 'Dubbelspoor voor de Achterhoek'. De SP in Gelderland wil 1 miljard euro van het NUON-geld investeren in openbaar vervoer in Gelderland, onder andere voor de verdubbeling van het spoor tussen Arnhem en Winterswijk in de Achterhoek. 'Investeren in openbaar vervoer is zo noodzakelijk, zeker hier in de Achterhoek waar er al jaren klachten zijn over stations en sporen. Het openbaar vervoer moet aantrekkelijk worden gemaakt, om een goed alternatief te zijn voor de auto.'

Dagelijks reizen er meer dan 26.000 mensen met de trein in de Achterhoek. Maar de treinen zitten in de spitsuren bomvol en er zijn teveel storingen waardoor treinen uitvallen. De SP zet zich al lang in voor dubbelspoor in de Achterhoek. Ze is de ellende voor reizigers met uitvallende en overvolle treinen meer dan zat. Zo verzamelde de partij al 3000 handtekeningen en kreeg ze de voltallige provinciale staten achter een motie voor een onderzoek naar dubbelspoor. De SP is echter vooralsnog de enige partij die voor deze en andere verbeteringen in het openbaar vervoer bereid is 1 miljard van het Nuon-kapitaal uit te geven. Meer informatie, of steun betuigen? Kijk op www.laatdeachterhoeksporen.nl.

Eerder die middag ontving Roemer in een tjokvol Openbaar Vervoersmuseum het eerste Gelderse OV-actieplan uit handen van lijsttrekker Erik van Kaathoven. Naast verdubbeling van het spoor naar Winterswijk moet er volgens de SP ook een rechtstreekse treinverbinding komen tussen Arnhem en Apeldoorn, een tram tussen Arnhem en Nijmegen, nieuwe treinstations en een aantal nieuwe buslijnen.

Een kleine fotoreportage: