nieuws

Van Raak: ‘Geef politie winterbanden’

SP-Kamerlid Ronald van Raak heeft Minister Opstelten gevraagd om in te grijpen bij politiekorpsen waar nog geen winterbanden onder politieauto’s zijn geplaatst. Volgens Van Raak is de veiligheid van agenten en burgers in geding nu een aantal korpsen niet winterklaar blijkt te zijn.

Van Raak: ‘Agenten moeten hun werk onder alle omstandigheden kunnen blijven doen. Bij gladheid moet de politie dus goede winterbanden hebben om te voorkomen dat ze vast komen te staan of van de weg glijden. Dat dit niet in alle korpsen gebeurt vind ik onbegrijpelijk. De veiligheid van agenten en mensen op straat staat voorop. Boeven die betere banden hebben dan de politie kunnen zo makkelijk ontkomen en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Ik wil daarom dat de minister er voor gaat zorgen dat alle politieauto’s winterbanden hebben.’

Al eerder bleek dat agenten niet overal even goed uitgerust worden. In sommige korpsen kon geen bontmuts of thermokleding meer besteld worden. Na vragen van de SP is dit alsnog mogelijk gemaakt.

Betrokken SP'ers