nieuws

‘Woorden in de strijd’: Nieuw boek over socialisme

Wat kunnen we nu nog leren van socialisten uit het verleden? In het nieuwe boek “Woorden in de strijd” geven socialisten van nu commentaar op klassieke teksten van het socialisme, die nog steeds belangrijk zijn voor de problemen van vandaag.

Omslag boek

Over Karl Marx en Albert Einstein, Ernst Bloch en Erich Fromm, Rosa Luxemburg en Jürgen Habermas, Anton Pannekoek en Ferdinand Domela Nieuwenhuis en vele anderen. In het boek komen uiteenlopende vragen aan bod. Hoe democratiseren we de economie? Waarom is sociale zekerheid zo belangrijk? Maar ook: wat is het belang van humor in de politiek?

Dit boek is het derde deel in een serie. Eerder verschenen “Het rijke rooie leven. Verhalen over socialisme in Nederland” (2006) en “Socialisten. Mensen achter de idealen” (2008).

Het boek bevat bijdragen van onder meer SP-Kamerleden Ronald van Raak en Farshad Bashir, SP-senatoren Tiny Kox en Arjan Vliegenthart en historici Bert Altena en Sjaak van der Velden. “Woorden in de strijd. Klassieke teksten van socialisten en hun actualiteit”, onder redactie van Ronald van Raak en Sjaak van der Velden, verscheen bij Uitgeverij Aspekt. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel, ISBN-13: 978-90-5911-637-5, of via de uitgever, of in de Shop op deze site. Prijs €14,95