nieuws

Grote actie werknemers Organon

Op een overvol Plein in Den Haag stonden vandaag ruim 1200 werknemers van Organon die opriepen tot actie vanuit de politiek. SP-leider Emile Roemer was aanwezig en zei tegen alle aanwezigen dat Premier Balkende en minister Van der Hoeven van economische zaken al lang in het vliegtuig naar de VS hadden moeten zitten om bij MSD te eisen dat het besluit wordt teruggedraaid. MSD dat vorig jaar Organon overnam, kondigde eerder een massaontslag van 2175 werknemers aan.

De werknemers overhandigden een brief aan de aanwezige Tweede Kamerleden en deze werd door Emile Roemer als enige aanwezige fractievoorzitter in ontvangst genomen. Roemer benadrukte de ernst van de situatie en noemde de strijd van de werknemers een strijd die niet verloren mag worden. “Dit is niet alleen een ramp voor jullie, niet alleen een ramp voor Oss en omgeving maar een ramp voor heel Nederland. De kennis die verloren dreigt te gaan als MSD de hightech onderzoeksafdeling voor nieuwe medicijnen gaat sluiten zet ons 20 jaar terug in de tijd.” Aldus Roemer.

Aanstaande zaterdag organiseert de SP een grote bijeenkomst op het Walplein in Oss. Daar zullen vanaf 14 uur toespraken zijn van o.a. SP-voorman Emile Roemer, econoom Arnold Heertje, onderzoeker Martin Jan Smit en wethouder Chris Ermers. Het personeel van Organon krijgt ook een belangrijke plaats in het programma. Personeelsleden zullen worden geïnterviewd door Jan Marijnissen.