Jansen over Cees H.: 'Verjaarde strafbare feiten wél onderzoeken'

"Minister Hirsch Ballin moet het College van Procureurs-Generaal vragen om ook verjaarde strafbare feiten te betrekken bij het strafrechtelijk vooronderzoek naar Cees H., voormalig topman van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten." SP-Kamerlid Paulus Jansen stelt dat naar aanleiding van het bericht dat Cees H. in 1998 via omkoping van een ambtenaar bij het ministerie van VROM een Koninklijke onderscheiding bemachtigd zou hebben.

De SP vroeg Hirsch Ballin op 31 maart al om een strafrechtelijk vooronderzoek in te stellen naar aanleiding van het bericht dat de Nederlandse gemeenten door de voormalige Bouwfonds-topman zijn misleid bij de privatisering van het bedrijf. Daardoor zouden de gemeenten honderden miljoenen zijn misgelopen.

De minister antwoordde toen dat ook deze zaak verjaard is. Jansen vraagt nu aan de minister om alsnog alle escapades van Cees H. te onderzoeken: “Een bewezen maar verjaard strafbaar feit kan meewegen voor de rechter als deze tot veroordeling overgaat voor andere niet verjaarde feiten. Daarom zijn ook die feiten relevant voor de rechter.”