nieuws

Woonbond: SP-programma het beste voor huurders

Het verkiezingsprogramma van de SP is het beste voor huurders. Dit zegt de Woonbond na een vergelijking van de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen. SP-Kamerlid Paulus Jansen: “Wij willen de huren niet sneller laten stijgen dan de inflatie. Daarnaast willen we de bescherming van huurders uitbreiden.”

De SP wil ook dat woningcorporaties weer gaan doen waar ze voor zijn opgericht. “Dus geen commerciële avonturen, maar betaalbare woningen bouwen en verhuren. Ook voor starters,” aldus Jansen.

Volgens Jansen blijkt uit de vergelijking van de Woonbond ook dat de SP in tegenstelling tot PvdA, D66, VVD en GroenLinks mensen niet uit hun woning wil jagen. “Onder het mom van het 'scheef wonen' willen deze partijen de huren voor de middeninkomens namelijk fors verhogen en deze groep uit hun huurwoning pesten. De SP wil een politieagent of leraar die promotie heeft gemaakt op zijn werk niet uit zijn woning jagen. Wij zijn juist blij dat hij met een iets hoger inkomen zorgt voor een gemengde wijk.”

Betrokken SP'ers