nieuws

SP steunt strijd voor betere zorg-CAO

150 werknemers uit de thuiszorg, verpleging en verzorging protesteerden vandaag bij de vergadering van werknemersorganisatie Actiz. Deze organisatie wil de nullijn voor het personeel en stelt een verslechtering van het aantal uren voor. SP-Kamerlid Renske Leijten was aanwezig om de medewerkers te steunen. “Zorgmedewerkers zullen niet snel staken, om hun patiënten niet in de steek te laten. Maar dat is geen reden voor deze slechte voorstellen voor zorgpersoneel. De minister moet niet toekijken, maar ingrijpen!”

Leijten riep de medewerkers op om vol te houden. “Dat is in het belang van jullie, maar ook in het belang voor jullie collega’s in de toekomst. Het zorgpersoneel moet zich niet laten uitknijpen.”

Renske Leijten

Gisteren werd duidelijk dat de helft van het personeel overweegt om over te stappen naar een baan in een andere sector. Leijten: “De minister reageert geschokt op iets wat hij allang weet. Een oproep aan de werkgevers alleen is niet genoeg. We moeten de bureaucratie opruimen in de zorg en meer zeggenschap geven aan de mensen die een vak beoefenen”.