Succes en complimenten voor Remi Poppe

SP-Kamerlid Remi Poppe heeft met algemene stemmen steun van de Tweede Kamer gekregen voor twee belangrijke voorstellen. De ene motie verzocht de regering de handhaving op asbestsanering aan te scherpen. In de andere motie vroeg Poppe samen met PvdA-Kamerlid Boelhouwer de minister om betere handhaving van de regels voor zeecontainers die met giftige bestrijdingsmiddelen zijn behandeld. Poppe: "Een mooie erkenning voor de 30 jaar die ik hard heb moeten sleuren voor betere milieuhandhaving binnen en buiten de Tweede Kamer."

In haar reactie op de asbestvoorstellen roemde minister Huizinga de doortastendheid van Poppe op het vlak van asbest: "Ik hecht er aan om op deze plaats tijdens een van de laatste vergaderingen van de Kamer in deze samenstelling tegen de heer Poppe te zeggen dat zijn inspanningen op het gebied van de bestrijding van de asbestproblematiek echt goed zijn geweest. Die inspanningen hebben er toe geleid dat ook op het ministerie van VROM de aandacht scherper is geworden, waar zij mogelijkerwijs enigszins was verslapt. Complimenten voor de heer Poppe voor zijn inspanningen op dit terrein de afgelopen jaren.”

Poppe neemt na de verkiezingen afscheid van de Tweede Kamer. Hij staat bekend als zeer betrokken milieuactivist die zich hard maakt voor streng toezicht en handhaving op milieuwetten en –regels. Op geheel eigen wijze, ook wel bekend als de ‘Poppe-methode’ heeft hij veel milieuschandalen aan het licht gebracht. Dit maakt hem zeer beroemd en berucht bij zowel handhavers als grote bedrijven, met name in het Botlek gebied. Als lid van het MilieuAlarmteam blijft hij vanaf misstanden in het milieu aan het licht brengen.