nieuws

Grote steun voor hypotheekrentevoorstel SP

Het voorstel van de SP voor het garanderen en maximeren van de hypotheekrenteaftrek tot 350.000 euro geniet grote steun onder de bevolking. 55% van de ondervraagden in het opiniepanel van Maurice de Hond, ondersteunt dit voorstel van de SP. In totaal vindt 64% van de Nederlanders dat de hypotheekrenteaftrek in zijn huidige vorm niet kan blijven bestaan.

De Hond onderzocht, als onderdeel van zijn wekelijkse opiniepeiling, de verschillende varianten om de hypotheekrenteaftrek te beperken. Het geleidelijk afschaffen van de hypotheekrenteaftrek voor hypotheken boven de 350.000 euro kan rekenen op steun van 55% van de ondervraagden. Op de tweede plaats, met steun van 34% van de ondervraagden, volgt het voorstel om de aftrek voor aflossingsvrije hypotheken af te schaffen. Ook de SP stelt beperking van de aftrek voor nieuwe aflossingsvrije hypotheken voor in het verkiezingsprogramma.

SP-leider Emile Roemer is blij met de steun uit het onderzoek: “Mensen willen zekerheid in crisistijd. Dan moet je niet plotseling aan de hypotheekrenteaftrek voor gewone mensen gaan zitten. Met het voorstel van de SP wordt de subsidie op villa’s afgeschaft maar brengen we zekerheid voor gewone huizenbezitters, dat is zekerheid bieden in crisistijd.”