nieuws

Steun voor MBO-actie “Wij eisen onderwijs”

De SP steunt de staking van MBO-ers op woensdag 10 februari 16.00 voor de Tweede Kamer. De leerlingen zijn boos over de enorme lesuitval, het tekort aan docenten en de chaos op ROC's. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: “Deze leerlingen verdienen alle steun, want het MBO verdient beter. De chaos op sommige ROC's is een grote schande. Dat leerlingen een jaar lang geen Nederlandse les krijgen, valt niet uit te leggen.”

Na de actie begint om 18.30 een Kamerdebat met staatssecretaris Van Bijsterveldt over de problemen in het MBO. Aanleiding is het inspectierapport waaruit blijkt dat er minstens 64 zeer zwakke MBO-opleidingen zijn. Gezien de alarmerende berichten, is dit het topje van de ijsberg. Van Dijk vraagt Van Bijsterveldt om klachten van docenten en leerlingen actief te verzamelen en op te lossen. Hij vindt het ongelooflijk dat de problemen in het MBO nog altijd spelen. De Commissie Dijsselbloem die de onderwijsvernieuwingen onderzocht werd immers ingesteld nadat leerlingen drie jaar geleden 'wij willen les' riepen. “Blijkbaar zijn we geen bal opgeschoten”, aldus Van Dijk.

De staking wordt georganiseerd door de actiegroep “Mijn! Beroepsonderwijs” en wordt ondersteund door JOB (Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs). Kijk op www.job-site.nl voor meer informatie. Van Dijk roept iedereen op erbij te zijn, niet alleen MBO-leerlingen, maar ook MBO-docenten.

Betrokken SP'ers