nieuws

‘MBO-scholen moeten stoppen met sponsoring profclubs’

MBO-scholen besteden duizenden euro’s aan de sponsoring van betaald voetbalclubs. Ook zijn ze lid van hun businessclubs. Dat blijkt uit een inventarisatie van de SP. SP-Kamerlid Jasper van Dijk wil dat staatssecretaris Van Bijsterveldt een eind maakt aan dit soort geldverspilling."Dit geld is bedoeld voor onderwijs, niet voor allerlei prestige-activiteiten."

Uit de inventarisatie blijkt dat ten minste 14 MBO-scholen profclubs sponsoren of beschikken over business seats. Zo worden NEC, Sparta, FC Groningen en SC Heracles op één of andere wijze gesponsord door een MBO-school. “Terwijl ROC-bestuurders geld uitgeven aan business-seats, klagen MBO-leerlingen over lesuitval en chaos op de opleidingen. Dat is buitengewoon wrang,” aldus Van Dijk.

De kans is groot dat dit pas het topje van de ijsberg is. Daarom vraagt Van Dijk aan Van Bijsterveldt om een compleet overzicht van de sponsoring door ROC's te leveren. Ook moeten er volgens het SP-Kamerlid heldere regels komen over sponsoring. "Samenwerking met bedrijven is prima, maar dit gaat daar veel verder, dit is verkwisting van belastinggeld", aldus Van Dijk.

Betrokken SP'ers