nieuws

Gedupeerde DSB-klanten moeten worden gecompenseerd

DSB Bank moet nu eindelijk eens over de brug komen met een oplossing voor de door haar gedupeerde klanten. Dit zei SP-Kamerlid Ewout Irrgang vrijdag bij een demonstratie voor het hoofdkantoor van DSB in Wognum.

Irrgang: “DSB-woordvoerders vertellen steeds dat ze voor iedereen met een oplossing komen, maar het kan niet alleen maar bij mooie woorden blijven. Er zijn mensen die een hypotheek hebben gekregen van 140 procent van de woningwaarde. Daarmee heeft de DSB duidelijk niet voldaan aan haar zorgplicht. De bank komt nu met voorstellen die de problemen niet oplossen. Deze mensen moeten gewoon worden gecompenseerd.”

Ewout Irrgang met boze DSB-klanten

Irrgang pleitte er bij de demonstratie voor dat er duidelijke regels komen om het verstrekken van te hoge hypotheken aan banden te leggen. “Minister Bos kan nu niet passief van de zijlijn blijven toekijken hoe mensen de dupe worden van dit soort praktijken. Als hij iets geleerd zou moeten hebben van de kredietcrisis, dan is het toch wel dat je niet kunt hopen dat de banken zo fatsoenlijk zijn dat ze het zelf wel oplossen.”