nieuws

Irrgang de lucht in met scholieren

SP Tweede Kamerlid Ewout Irrgang maakte maandag vanaf vliegveld Lelystad een rondvlucht met de schrijvers van de beste profielwerkstukken Maatschappijleer 2009. Irrgang reikte even daarvoor op het vliegveld officieel de prijs uit.

De prijs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) in samenwerking met de opleidingen sociologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het SP-Kamerlid was gevraagd de prijs uit te reiken omdat volgens de organisatoren is gebleken dat het SP-Kamerlid voor jongeren een aansprekend politicus is. Het profielwerkstuk is de 'meesterproef' van de examenkandidaten op havo en vwo, waarbij ze een onderzoek doen binnen hun profiel(-vakken).

Het winnende havo profielwerkstuk werd geschreven door Robbert Dautzenberg van het Sophianum te Gulpen en draagt de titel: "Jongeren en Politiek". Het winnende vwo profielwerkstuk is geschreven door Sophie van Gool van het Montessori Lyceum te Amsterdam en draagt de titel: "De kern van de grap: humor, wiskunde en bananen".

De Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) in samenwerking met de Faculteiten der Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en Erasmus Universiteit reikte de prijs voor de beste profielwerkstukken maatschappijleer voor de derde keer uit. De prijs werd eerder uitgereikt door Femke Halsema (GroenLinks) en staatssecretaris Van Bijsterveldt (CDA).