nieuws

Karabulut: "Respecteer de schoonmakers van Schiphol"

“Jullie verdienen meer respect!”, dat waren de eerste woorden van SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut gericht aan de actievoerende schoonmakers op Schiphol. De schoonmakers kwamen maandag voor de tweede keer in actie voor een betere behandeling door hun werkgever en de Schiphol Group. SP Tweede Kamerlid Karabulut: “Veel schoonmakers werken al tien of vijftien jaar op Schiphol. Het zijn betrouwbare en loyale medewerkers, daar horen ook betrouwbare arbeidsvoorwaarden bij.”

Sadet Karabulut

De schoonmakers eisen een respectvolle behandeling, naleving van de cao, een reiskostenvergoeding, schone pauzeruimtes en fatsoenlijke materialen. De roep voor betere arbeidsomstandigheden was bij de Schiphol Group echter tegen dovemansoren gericht. De directeur zei niets te kunnen doen voor de schoonmakers. Karabulut: “Dat is natuurlijk flauwekul, de Schiphol Group moet betere afspraken maken met de schoonmaakbedrijven die op Schiphol werken. In de contracten kunnen er gewoon afspraken worden gemaakt over de arbeidsvoorwaarden van medewerkers.”

Als de eisen van de schoonmakers niet worden ingewilligd, zullen zij volgende week het werk neerleggen. Al eerder steunde de SP de acties van de schoonmakers op Schiphol, destijds voor een loonsverhoging naar 10 euro per uur.