nieuws

Illegaal gokken via internet eindelijk aangepakt

Minister Hirsch Ballin van Justitie gaat op aandringen van de SP eindelijk actie ondernemen tegen het illegaal gokken via internet. In een brief aan de Kamer schrijft de minister dat hij aangifte gaat doen tegen een aantal aanbieders van illegale goksites.

De minister gaat via de Raden van Bestuur een aantal in Nederland opererende banken aansporen om te stoppen met het overtreden van de Wet op de Kansspelen. De banken moeten de rekeningen opzeggen van aanbieders van illegale goksites.

SP-justitiewoordvoerder Jan de Wit: “Na lang aandringen komt de minister nu eindelijk in actie. Het is toch van de gekke dat een bank als ABN, die volledig eigendom is van de Nederlandse staat, de Wet op de Kansspelen overtreedt door illegaal gokken via internet mogelijk te maken.”

De Wit is ook blij dat de minister nu gehoor geeft aan de oproep van de SP om de aanbieders aan te pakken die zich niets aantrokken van eerdere oproepen om de illegale activiteiten te staken. “De minister moet nu doorpakken en niet langer met zich laten sollen.”