nieuws

Koerswijziging Van der Laan inzake SS Rotterdam hoopvol

SP-Kamerlid Paulus Jansen is blij verrast dat minister Van der Laan het met hem onacceptabel vindt dat woningcorporatie Woonbron heeft geïnvesteerd in de SS Rotterdam om het schip om te bouwen tot hotel en congrescentrum. Jansen: “Dat Van der Laan een hele andere lijn kiest dan zijn voorganger is hoopvol.”

Minister Vogelaar vond de investering van Woonbron passen binnen de taken van woningcorporaties. Jansen: "Zo zie je maar weer dat de regels die op dit moment bestaan op verschillende manieren uit te leggen zijn. Daarom moet er meteen actie worden ondernomen om commerciële avonturen van woningcorporaties in het vervolg te stoppen."

Binnenkort spreekt de Tweede Kamer met de minister over de toekomst van de woningcorporaties, waarin ook de taken van de corporaties aan de orde komen. Een prima moment dus om af te spreken dat woningcorporaties moeten doen waarvoor ze zijn opgericht; het bouwen, verhuren en beheren van huizen. Jansen: "Maar met alleen het afbakenen van de taken zijn de problemen met de woningcorporaties niet opgelost. De menselijke maat moet terug. Dat kan alleen door grenzen te stellen aan de schaalgrootte van woningcorporaties en het versterken van de invloed van de huurders op het beleid.”