nieuws

Actievere bestrijding leeftijdsdiscriminatie

Minister Donner gaat op aandringen van de SP eindelijk maatregelen treffen tegen discriminerende vacatureteksten bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). SP-Kamerlid Sadet Karabulut: “Al jaren vraagt de SP aandacht voor leeftijdsdiscriminatie bij de vacatures op de site van het CWI. De minister verwees altijd naar een filter voor verboden woorden van het CWI, nu geeft hij eindelijk toe dat deze filter onvoldoende resultaat oplevert.”

Leeftijdsonderscheid bij het aanbieden van een arbeidsplaats en de procedure om een vacature te vervullen is wettelijk verboden. Het landelijk meldpunt discriminatie werk en sollicitatie verzamelt al jaren discriminerende teksten op de website en maakt daar zwartboeken van. In oktober 2008 maakte het CWI het wel heel bont met 350 discriminerende teksten in één maand.

Sadet Karabulut: “Het is een kleine stap vooruit dat de minister nu erkend dat het CWI zich niet aan de regels houdt. De volgende stap is dat deze discriminerende teksten ook daadwerkelijk niet meer voorkomen en discriminatie op de arbeidsmarkt actief wordt opgespoord en beboet.”