nieuws

Jansen wil dat minister ingrijpt in corporatiesalarissen

Minister van der Laan heeft vandaag na aandringen van de SP bekend gemaakt dat 115 woningcorporatiedirecteuren in 2007 meer verdienden dan de minister-president. In 2006 waren dat er nog 100. SP-Kamerlid Paulus Jansen vindt dat de minister moet ingrijpen. "In de wet staat dat corporaties 'sober en doelmatig' moeten opereren. Dit soort salarissen uitbetalen met geld dat afkomstig is van de huurders, valt duidelijk niet onder deze omschrijving."

Volgens Jansen is het aantal directeuren van een kleine tot middelgrote woningcorporatie dat boven de Balkenendenorm verdient ook fors toegenomen. "Het komt nu voor dat een directeur van een woningcorporatie met 2500 woningen meer dan drie ton per jaar verdient. Onacceptabel wat mij betreft."

Tot 2000 vielen directeuren van woningcorporaties nog onder een CAO. Het maximale salaris was toen 139.000 gulden. Jansen: "Inmiddels is de top ruim 450.000 euro. Wat mij betreft komen de directeuren gewoon weer onder de CAO te vallen. Anders kunnen we volgend jaar weer met de minister debatteren over onacceptabele stijgingen."

Betrokken SP'ers