nieuws

Opheldering over hoorzitting uittreden De Veste

SP-Kamerlid Paulus Jansen wil van minister Vogelaar weten wat de precieze gang van zaken is rondom de hoorzitting die onlangs is gehouden over het uittreden van woningcorporatie De Veste uit het sociale volkshuisvestingsbestel. Vogelaar meldde onlangs in een debat met de Kamer dat de woningcorporatie om uitstel van de hoorzitting had gevraagd. De directeur van de corporatie ontkent dit echter. Jansen: "Ik wil exact weten wat er aan de hand is, want ik hou er niet van als de Kamer met smoesjes het bos in wordt gestuurd."

Kern van de zaak zijn de wettelijke termijnen waaraan de minister zich moet houden voor het organiseren van hoorzittingen en het nemen van besluiten. Deze termijnen worden in de zaak rondom De Veste overschreden. Jansen: "De minister moet zich vanzelfsprekend gewoon aan deze wettelijke termijnen houden."

Overigens vindt Jansen dat de minister de wet zo snel mogelijk moet dichttimmeren om De Veste binnen het bestel te houden: "Zij heeft er echter voor gekozen om het te laten aankomen op een rechtszaak. Dat is uitermate onverstandig. Maar als zij nu ook nog vertragingstactieken gaat toepassen zal dit de positie van De Veste in de rechtszaak alleen maar versterken."

Betrokken SP'ers