nieuws

Gemeente Den Haag moet fatsoenlijk omgaan met woonwagenbewoners

SP-Kamerlid Paulus Jansen vindt dat minister Vogelaar de gemeente Den Haag moet aanspreken op haar beleid ten aanzien van woonwagenbewoners. De bewoners van het woonwagenkamp aan de Escamplaan in Den Haag moeten wijken voor enkele nieuwbouwwoningen, maar voor de 60 wagens zijn maar 23 vervangende plaatsen beschikbaar op andere kampen. Jansen: "De andere bewoners worden min of meer gedwongen om een huurwoning te accepteren. Stimuleren is wat mij betreft oké, maar dwingen nee!"

De woonwagenbewoners zijn een rondreizende protestactie begonnen. Zij reizen alle buurgemeenten van Den Haag af om aandacht te vragen voor hun problemen.

Jansen bezocht de bewoners in Wassenaar, waar hij op de hoogte werd gebracht van de situatie. Jansen: "Ik heb er een hekel aan dat mensen op de schopstoel zitten omdat ze als groep toevallig niet zo lekker in de markt liggen. Je moet de goeden nooit onder de kwaden laten lijden. Minister Vogelaar gaat over aandachtswijken en integratiebeleid: wat mij betreft gaat ze de normen en waarden van haar partijgenoot Norder (wethouder gemeente Den Haag) eens wat opfrissen. Daarom heb ik haar schriftelijke Kamervragen gesteld."