nieuws

Donner onderzoekt uitbuiting bij Center Parcs

Schoonmakers bij vakantiepark Heijderbos van Center Parcs in Gennep voeren al weken actie tegen onderbetaling en intimidatie. Uit een door FNV openbaar gemaakte brief van Menke, een Duits bedrijf dat de schoonmaak voor Center Parcs verzorgt, blijkt dat dit bedrijf mensen op een grove manier intimideert die voor hun recht opkomen. Menke dreigt met boetes indien werknemers met personen spreken over de arbeidsomstandigheden en naleving van de CAO. SP Kamerlid Paul Ulenbelt heeft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzocht de situatie bij Center Parcs te onderzoeken. De minister heeft dat toegezegd.

Paul Ulenbelt: “Namens de SP Tweede Kamerfractie spreek ik mijn steun uit aan de schoonmakers. Zij hebben recht op fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en betaling volgens de CAO. Center Parcs is als opdrachtgever medeverantwoordelijk voor deze wantoestanden. Ik verwacht dat Center Parcs zal ingrijpen

De FNV roept mensen op om hun verontwaardiging aan Center Parcs kenbaar te maken. Via deze link kunt u hier meer over vinden. Paul Ulenbelt heeft de volgende brief aan Center Parcs gestuurd:

Center Parcs t.a.v. Lars van Pelt

’s Gravenhage 3 juni 2008

Geachte heer van Pelt,

Mij bereiken verontrustende berichten over de behandeling van het personeel dat de schoonmaak doet op uw vakantiepark.

Uit de door FNV openbaar gemaakte brief van Menke blijkt dat dit bedrijf mensen op een grove manier intimideert die voor hun recht opkomen. Menke dreigt met boetes indien werknemers met personen spreken over de arbeidsomstandigheden en het niet naleven van de CAO. In mijn ogen is dit schandalig!

Schoonmakers hebben recht op fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en betaling volgens de CAO. Center Parcs is als opdrachtgever medeverantwoordelijk voor deze toestanden. Ik heb minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzocht om de situatie bij CenterParcs te onderzoeken. De minister heeft dit toegezegd.

Ik verwacht van u dat u een einde maakt aan wantoestanden,

Met vriendelijk groet,

Paul Ulenbelt SP Tweede Kamerlid

Betrokken SP'ers