nieuws

Buurten in de Leidsebuurt met SP kamerlid Ewout Irrgang

Woensdagavond bezochten Haarlemse SP’ers samen met Tweede Kamerlid Ewout Irrgang de Leidsebuurt. Dit gebeurde in het kader van ‘Buurten in de Buurt’, het grootste wijkonderzoek van Nederland. Vrijwilligers zijn de afgelopen maand in de hele wijk huis aan huis gegaan om te vragen wat er goed gaat en wat beter kan in hun buurt.

Naar aanleiding van problemen bij het Brouwersplein zijn de jongeren van ROOD meerdere malen bij de buurtbewoners aan huis geweest. De SP besloot vervolgens in de hele Leidsebuurt huis aan huis te gaan. Deze buurt oogt gezellig, met smalle knusse straatjes en een verscheidenheid aan soorten en maten woningen.

Irrgang had een aantal goed gesprekken met de bewoners. “Over het algemeen zijn de mensen hier erg tevreden over hun buurt, maar er is wel degelijk een aantal ergernissen en zorgen. Bijvoorbeeld over zwerfvuil, een tekort aan parkeerplaatsen en overlast van hangjongeren.”

SP-Afdelingsvoorzitter Anne Feite Bloem: “De mensen in de Leidsebuurt zijn over het algemeen erg gastvrij, open, sociaal en zijn blij met hun buurtje. Wel horen we veel klachten over verkeersoverlast, de groenvoorziening en speelplaatsen. Daar moet meer aandacht voor komen en wij zullen ons daarvoor inzetten.”

De komende tijd worden de resultaten van de honderden gesprekken gebundeld, en zal gekeken worden wat de SP specifiek kan doen om de Leidsebuurt tot een nog betere buurt te maken.