nieuws

TNT’ers gaan door: sorteercentrum Den Bosch plat

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen bezocht maandag de stakende TNT’ers in het sorteercentrum in Den Bosch. Zij feliciteerde de stakers met hun eerste succes: uitstel van de liberalisering van de postmarkt. “Nu moet TNT ook over de brug komen: fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor fatsoenlijk werk, dus 3,5 procent erbij en verder geen verslechteringen”, zei Gesthuizen tegen de actievoerders.

Een actiebord: teleurstelling na teleurstelling

Een bittere woordspeling op een actiebord

De stakingsbereidheid in Den Bosch was wederom enorm. Zelfs een deel van de postbezorgers, die onder een andere CAO vallen dan de postbodes, kwamen langs om solidariteit te betuigen.

Sharon Gesthuizen spreekt de stakers toe

Sharon Gesthuizen spreekt de stakers toe

Gesthuizen zei in haar toespraak tot de stakers dat de strijd nog niet gestreden is. “Nu moet staatssecretaris Heemskerk doorpakken en een CAO voor alle bedrijven verplicht stellen”, aldus het SP-Kamerlid. Ze waarschuwde TNT daarnaast te stoppen met het intimideren van werknemers: “Ik hoor van mensen dat ze niet met de pers mogen praten van hun baas. Ik roep werknemers op dat vooral wel te blijven doen. Niemand moet zich de mond laten snoeren! De SP steunt de postbodes daarin.”