Minister volhardt in wanbeleid rond recreatiewoningen

Minister Cramer (VROM) weigert mee te werken aan een door de SP voorgestelde snelle oplossing voor de kwestie rond de permanente bewoning van recreatiewoningen. SP-Kamerlid Hans van Leeuwen pleitte er woensdag voor iedereen die aantoonbaar vóór 31 oktober 2003 in een recreatiewoning woonde een gedoogbeschikking te geven. Cramer ontraadde de motie van de SP echter, zodat de onzekerheid voor bewoners van recreatiewoningen nog zeker twee jaar blijft bestaan.

Van Leeuwen: "De helft van de mensen die ik afgelopen maand heb benaderd, wil liever anoniem blijven uit angst voor represailles, dat zegt genoeg over dit wanbeleid. Aan de schrijnende situaties moet nu al een einde komen en niet pas eind 2010 zoals de minister wil."

Naast het sociale aspect speelt ook nog de ruimtelijke impact van de recreatieterreinen. De SP doet momenteel onderzoek naar de problemen rond permanent bewoonde recreatiewoningen en de wildgroei aan recreatieparken vol chalets en boerderettes. Van Leeuwen: "Die parken moeten netjes ingepast worden en alleen gebouwd worden voor recreatie en niet om te speculeren op waardesprongen vanwege permanente bewoning. Ik zal tijdens het komende overleg met minister Cramer oplossingen voor deze oneerlijke praktijken aandragen."